Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Výletní hry GEOFUN na hradech a zámcích

29.5.2017

Desítka českých hradů a zámků nabízí kromě klasické prohlídky s průvodcem také možnost zažít památku pomocí výletních her GEOFUN v jejich okolí. Místa, kde se hry hrají, jsou nově uvedena v mobilní aplikaci Klíč k památkám.

GEOFUN je možné hrát na chytrých telefonech s operačními systémy Android a iOS. Hry umožňují zažít turistické cíle a jejich okolí v poutavém příběhu. Jednotlivé hry, tzv. geosrandy, jsou nově uvedeny u daných objektů v aplikaci Klíč k památkám v sekci Zajímavost. Po odkliknutí odkazu směřující na geosrandu nabízí webová stránka ihned možnost si hru stáhnout a zahrát. Pro stažení hry je nutné internetové připojení. V terénu již hra běží offline.

Prezentace každé hry obsahuje základní informace, tedy téma hry, kdo je jejím virtuálním průvodcem, kde hra startuje a končí, časová náročnost hry, náročnost hry formou tzv. geofaktorů (fyzický, mentální, zábava a trapnost) a případně speciální vybavení nutné pro odehrání hry. Hry jsou dostupné zdarma a díky širokému tematickému zaměření si na své přijdou dospělí i děti. Každá hra je příběhem, jehož součástí se stávají jeho hráči.

Vytvořené hry v okolí památek spravovaných Národním památkovým ústavem jsou vhodné k využití volného času při čekání na prohlídku nebo jako zpestření návštěvy daného objektu během objevování krás a zajímavostí v jeho okolí.  Aktuálně jsou k dispozici v okolí níže uvedených památek:

Projekt Klíč k památkám je postaven na jednoduchém principu. Stačí navštívit pět památek a šestou prohlídku získá návštěvník zdarma! Kromě toho se každoročně ještě koná slosovací soutěž o zajímavé zážitkové ceny. Do projektu se připojilo na sto třicet hradů, zámků, klášterů a dalších památek státních, městských i soukromých. Vstupy jsou registrovaným účastníkům zaznamenávány formou tzv. papírových nebo mobilních klíčů prostřednictvím mobilní aplikace, která je taktéž dostupná pro iOS v Obchodě Appstore a pro Android v Obchodě Play.

zdroj: GEOFUN

Objekty

Výletní hry GEOFUN na hradech a zámcích