Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Fotosoutěž: Zámek Litomyšl uměleckým objektivem

4.3.2015

Státní zámek Litomyšl vyhlašuje novou návštěvnickou fotosoutěž na téma Zámek uměleckým objektivem. Soutěž začíná 28. března a končí s posledním otvíracím dnem 28. října 2015. Vyhlášení každoroční fotografické soutěže pro návštěvníky pro sezónu 2015 navazuje na celorepublikové mediální téma Národního památkového ústavu „Hrady a zámky objevované a opěvované“.

Od 28. března do 28. října 2015 se mohou návštěvníci litomyšlského zámku zapojit do každoroční fotosoutěže, tentokráte na téma Zámek uměleckým objektivem. Stačí poslat krásnou fotografii z návštěvy litomyšlského zámku na adresu zamekumelecky@seznam.cz. Podrobnější podmínky soutěže na http://www.zamek-litomysl.cz/.

Fotosoutěž, jako řada dalších dílčích kulturních akcí na hradech a zámcích v tomto roce, je součástí celorepublikového tématu Hrady a zámky objevované a opěvované. Téma bylo zvoleno Národním památkovým ústavem jako mediální pro rok 2015 a slavnostně zahájeno stejnojmennou výstavou na Pražském hradě.

Hrady a zámky objevované a opěvované rekapituluje umělecká a literární díla, kterým byly hrady a zámky inspirací. Také Litomyšl byla domovem řady českých umělců, kteří zde psali, komponovali nebo malovali.

Hraje se o rodinné volňásky na zámek na rok 2016, knihy z produkce Národního památkového ústavu, které mapují denní život aristokracie, publikace o českých hradech a zámcích, drobné upomínkové předměty z Litomyšle.

Podrobnosti o soutěži:

Téma:  „Zámek uměleckým objektivem“

Pořadatel: Státní zámek Litomyšl a územní památková správa Národního památkového ústavu na Sychrově.

Doba trvání: 1. 3. 2015 – 28. 10. 2015

Rozsah: Soutěž je určena pro širokou veřejnost

Podmínky soutěže:

Jeden soutěžící může do soutěže poslat maximálně 3 fotografie.

  1. Fotografie      přijaté do soutěže musí být odeslány do 28. 10. 2015 do 23:59 hod. na      e-mail soutěže zamekumelecky@seznam.cz. 
  2. Fotografie      by měly být doplněny názvem a kontaktem (jméno, tel. + e-mail) na autora.
  3. Velikost      1 fotografie (vzhledem k jejich možnému dalšímu zpracování) by měla      být cca 1 MB.
  4. Zasláním      fotografie souhlasí autor s jejím případným pozdějším použitím pro      propagační účely zámku a dalších ročníků soutěže, stejně jako      s podmínkami soutěže.
  5. Zasláním      fotografie do soutěže odesílatel současně prohlašuje výhradní držení všech      autorských práv k fotografii.
  6. Výherce/výherci      nemohou požadovat finanční plnění za cenu/ceny získané v soutěži.

Ceny:

1. – 3. cena – volné vstupenky, publikace o hradech a zámcích, knihy z historie denního života aristokracie, upomínkové.

Podrobné podmínky fotosoutěže na http://www.zamek-litomysl.cz.

Překvapte nás, kteří vídáme litomyšlský zámek denně, Vaším neobvyklým pohledem přes objektiv fotoaparátu.

 Těšíme se na Vás a Vše fotografie v roce 2015.

Objekty

Fotosoutěž: Zámek Litomyšl uměleckým objektivem