Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Poznávejte Českomoravské pomezí na elektrokole

17.4.2019

Dům sportu Stratílek se rozhodl rozšířit mobilitu návštěvníků Litomyšle a otevřel půjčovnu elektrokol. Všichni turisté, ale i obyvatelé Litomyšle tak mohou bez nadměrného fyzického vypětí poznávat i širší okolí tohoto krásného a turisty oblíbeného města.

Vzhledem ke kopcovitému charakteru celého regionu je elektrokolo nejvhodnější turistický dopravní prostředek. Díky pomoci elektromotoru je jízda snadná a zvládne ji opravdu každý, včetně starších a netrénovaných osob. Samozřejmostí je jednoduchost obsluhy, ovládání je snadné a neliší se příliš od jízdy na běžném cestovním kole. Díky tomu si může užít jízdu na elektrokole každý návštěvník regionu (včetně zahraničních). S elektrokolem je možné jezdit i po cyklostezkách. Díky tomu mohou turisté na elektrokolech využít stále se rozšiřující sítě kvalitních cyklostezek mezi městy Vysoké Mýto, Choceň, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Letohrad a Žamberk. V blízkém dojezdu od Litomyšle se nachází i další významné turistické a volnočasové lokality jako např. Mikroregion Toulovcovy Maštale, jejichž poznávání může být ulehčeno též použitím elektrokola.

Půjčovna se nachází v Domě sportu Stratílek na Smetanově náměstí a je vybavena nejnovějšími modely elektrokol největší domácí značky Author. Flotilu tvoří celkem 10 elektrokol ve třech různých velikostech rámů – díky tomu si může každý zvolit adekvátní velikost podle své výšky postavy. Elektrokola jsou vybavena odpruženou vidlicí a objemnými plášti pro komfort na silnici i v lehčím terénu. Odpružená sedlovka, nastavitelný představec a pohodlné gripy umožní užít si jízdu v tom největším pohodlí. Zárukou dostatečného dojezdu je výkonný motor Bafang a silná baterie s kapacitou 447 Wh. Výhodou je jednoduché ovládání prostřednictvím displeje s tlačítky na řídítkách. Samozřejmostí je plná výbava zahrnující blatníky, nosič, stojánek a brašnu na řidítka s možností uložení nabíječky. Ke každému zapůjčenému elektrokolu je možné zdarma zapůjčit přilbu (doporučujeme!), lankový odolný zámek a cykloturistickou mapu okolí Litomyšle.

Cena půjčovného na 3 hodiny je 300,--Kč, na celý den pak 500,-- Kč. Pro výpůjčku je nutné doložit 2 osobní doklady s fotografií, z nichž jeden musí být platný občanský průkaz občana ČR nebo cestovní pas. Vratná záloha za jedno zapůjčené elektrokolo činí 2000,-- Kč.

Uvažujete o koupi elektrokola a váháte, zda je to pro vás to pravé? I k tomuto rozhodování můžete využít půjčovnu. A nejen to, Dům sportu Stratílek vám v případě, že se do jednoho měsíce po ukončení zápůjčky rozhodnete zde zakoupit libovolné elektrokolo, vrátí uhrazené půjčovné.

zdroj: Českomoravské pomezí

Objekty

Poznávejte Českomoravské pomezí na elektrokole, zdroj: Českomoravské pomezí

Dokumenty