Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Bezpečnost je důležitým motivátorem k návštěvě

29.5.2017

Česká republika je šestou nejbezpečnější zemí světa. V období teroristických útoků, občanských válek, viru zika i dalších nemocí jde o velmi důležitou informaci. V různých zemích reagují obyvatele na tento indikátor odlišně. Pro Čechy je bezpečnost na cestách důležitá a pravděpodobně i díky tomuto faktu došlo v loňském roce k nárůstu domácího cestovního ruchu. Cestování doma je oblíbené ve všech věkových skupinách. Největší nárůst je možné pozorovat ve skupině rodin s dětmi a také v seniorské populaci.

Absolutně nejnavštěvovanějším turistickým cílem roku 2015 byl Pražský hrad, kam zavítalo celkem 1,9 milionu návštěvníků. Druhé místo obsadila lanová dráha na Petřín (1,5 milionu návštěvníků), na třetí příčce skončila s 1,3 miliony návštěvníků pražská ZOO. Vyplývá to z žebříčku návštěvnosti turistických cílů, který sestavila agentura CzechTourism. V první desítce je i ostravská Dolní oblast Vítkovic, akvapark AquaPalace, či pivovary a expozice Plzeňského Prazdroje. Nabídka atraktivit v celé České republice je velmi široká a je na každém, čemu dá na své dovolené či výletě přednost.

V letošním roce uplyne již 25 let od chvíle, kdy byla na prestižní Seznam UNESCO zapsána historická jádra Prahy, Českého Krumlova a Telče. Od té doby se podařilo proměnit v zápis také úspěšné nominace Žďáru nad Sázavou, Kutné Hory, Lednicko-valtického areálu, Holašovic, Kroměříže, Litomyšle, Olomouce, Brna a Třebíče. Česká republika se tak stala UNESCO velmocí a právě na tyto památky se jezdí ročně dívat miliony lidí. Zařaďte je tedy také do plánů svých cest. Pokud navštívíte do konce roku alespoň tři města UNESCO, stáváte se členem VIP klubu UNES&CO. a dostanete se do slosování i o víkendové pobyty. Podrobnosti na www.unesco-czech.cz.

Také města České inspirace stojí za to vidět. Nekonečnou soutěž, díky které můžete vyhrát víkendové pobyty či řadu volňásků na kulturní akce, najdete zde: http://www.ceskainspirace.cz/soutez2017-1/ 

Přejeme vám léto plné krásných zážitků z cest!