Dovolená v ČR:CZeCOTTourmapyVýchodní ČechyUNESCOČeská inspiraceGEOFUN

Nový prohlídkový program na Bílé věži - Königgrätz 1866

25.3.2016

Program je určen pro všechny věkové kategorie, provede návštěvníky Bílé věže po bojišti válečného střetu pruské a rakouské armády na Chlumu. Připomene historické příčiny konfliktu mocností, upozorní také na jeho důsledky, včetně těch, které jsou dodnes patrné v krajině Hradecka.

Na své si přijdou nejen milovníci historie, ale i příznivci moderních technologií

Interaktivní prohlídky umožní divákům aktivně se zapojit do děje, ovlivňovat jej, zrychlovat nebo zpomalovat tempo příběhu, vracet se v ději či naopak přeskakovat dopředu. Nad rámec příběhu se divákovi nabízí možnost dozvědět se něco víc formou interaktivních funkcí, které například umožní listovat historickými dokumenty, prohlížet foto nebo videogalerii, zkoumat mapy, skládat historické výjevy jako puzzle atd. „Instalace programu proběhne ve dnech 29. a 30. března, kdy bohužel budeme muset věž pro návštěvníky uzavřít. Následující den 31.března bude otevřeno, program však bude tento den testován, tudíž prohlídka nebude zcela kompletní“, poznamenala Lucie Šubrtová z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Prohlídka, která bude spuštěna 1. dubna, představí netradiční formou historické téma a navíc návštěvníkům umožní aktivně se zapojit. To vynikne zejména oproti současné podobě prohlídek, kde byl divák pouze pasivním příjemcem zobrazovaného. Toto uvítají zejména děti a jejich pedagogové. „Věříme, že tato zábavná forma zpracování, blízká nejen dětem, pomůže lépe pochopit tyto historické události“, uvedl Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti. Prohlídka bude k dispozici návštěvníkům od dubna po celou turistickou sezonu. Všichni návštěvníci jsou srdečně zváni.

zdroj: Magistrát města Hradce Králové

Objekty

bila_vez.jpg bila_vez.jpg